Κυριακή 21 Απριλίου 2024

2η Ποδηλατοδρομία στα πλαίσια του Erasmus (Φώτο-Video)


Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 2η ποδηλατοδρομία που οργάνωσε η σχολική μας μονάδα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus που που υλοποιούμε με θέμα τον εθελοντισμό. Στις 11 πμ συγκεντρώθηκαν στη αυλή του σχολείου μαθητές/τρεις  όλων των τάξεων, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους. Αφού δόθηκαν οι οδηγίες στους γονείς από τον κ.Σταυριδη Σάββα για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, τα παιδιά φόρεσαν τα κράνη, τα γιλέκα υψηλής ευκρίνειας και συνοδευόμενα από αστυνομικό της Τροχαίας Κατερινης, εκπαιδευτικούς και γονείς ξεκίνησαν  τη διαδρομή με προορισμό τον ποταμό Πέλεκα στο ύψος που βρίσκεται ο Σύλλογος Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα. Εκει μας περίμενε η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σωτηρια Πουζουκλιδου που μίλησε στα παιδιά και τους γονείς για τις δράσεις του Συλλόγου και τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να γίνει το ποτάμι σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης. Τοποθετήσουμε  στον αυλόγυρο του Συλλόγου την κατασκευή με καπάκια που είχαν κατασκευάσει τα παιδιά σε συνεργασία με τους νέους/ες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και την καθοδήγηση της κ.Νταμπου Κατερίνας και της κ.Μπαχλιτζανακη Μαρίας πριν από 10 ημερες που επισκέφτηκαν το σχολείο μας. Κεραστηκαμε δροσερό νερό και παραδοσιακές πίτες και πήραμε το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Λόγω του καιρού, ο καθαρισμός πέριξ του ποταμού Πέλεκα αποφασίστηκε να μην γίνει.
Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Κατερίνης για τη βοήθεια που μας παρέχει κάθε φορά που ζητάμε την συνδρομή της, τους νέους της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και την κ.Αμπεριαδου Ιωάννα που τους συνόδευσε, τον Σύλλογο Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα και την κ.Πουζουκλιδου για τα κεράσματα που μας ετοίμασε, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχε ενεργά. Ιδιαίτερα όμως  ευχαριστούμε τους γονείς που διέθεσαν το πρωινό  της Κυριακής τους προκειμένου να δείξουν έμπρακτα με το παράδειγμα και την ενεργά συμμετοχή και παρουσία τους στα παιδιά τους τι σημαίνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και  ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΎ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε θερμά για την συνδρομή σας.


Την όμορφη αυτή εικαστική δημιουργία έφτιαξαν με καπάκια οι μαθητές/τρεις μας δουλεύοντας συνεργατικά με τους μαθητές/τρεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης με την καθοδήγηση της κ. Νταμπου Κατερίνας και κ.Μπαχλιτζανακη Μαρίας. Μπορείτε να τη δείτε περπατώντας κατά μήκος του ποταμού Πέλεκα  μπροστά από το κτίριο του Συλλόγου Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.