Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Κάλαντα του Λαζάρου - Κατηχητικός Λόγος Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου


      Όλα τα είχε η σημερινή ημέρα για τους μαθητές της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας. Στολισμένα καλαθάκια , δώρα , λαμπάδες και οι προορισμοί πολλοί. Τα παιδιά είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου και απήγγειλαν τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αντιπεριφερειάρχη του νομού μας κα Σοφία Μαυρίδου, στη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας κα Νόπη Τριανταφυλλίδου, στον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Ιωάννη Ντουμο, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κοκαβίδη.Στη διαδρομή μας συναντήσαμε τον  κ. Ηλία Χρυσικό που μας έδωσε την ευκαιρία μέσω ζωντανής σύνδεσης από τον πεζόδρομο της Κατερίνης να ακουστούμε σε όλη την Ελλάδα μέσω του Ράδιο Ενημέρωση. Τελευταίος προορισμός μας ήταν ο  Δεσπότη μας κ. Γεώργιος που τον συναντήσαμε στην Αγία Άννα μαζί με όλους τους ιερείς του νομού μας. 
 Πολύ όμορφη και βιωματική υπήρξε  η σημερινή δράση που έζησαν οι μαθητές/τριες μας υλοποιωώντας το έθιμο του Λαζάρου καθώς διέσχιζαν την οδό Ειρήνης και τη Μεγάλου Αλεξάνδρου κρατώντας καλαθάκια με αβγά και λαζαράκια και οι φωνές και τα κάλαντα ηχούσαν στην πόλη.
Τα παιδιά προσέφεραν δώρα σε όλους κι ένα χρηματικό ποσό στο συσσίτιο της Μητρόπολης. Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας  για τα δώρα που γέμισαν τα καλαθάκια των  μαθητών/τριων μας   όσο και του  σχολείου μας 
Ευχόμαστε σε όλες και όλους η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει τη λύτρωση στις ψυχές όλων μας.

Καλή Ανάσταση!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.