Κυριακή 7 Απριλίου 2024

1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης "Κωνσταντινούπολη -Θεσσαλονικη


1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης "Κωνσταντινούπολη -Θεσσαλονικη, μια εκπαιδευτική συνύπαρξη -Πολιτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης"
1η ημέρα: Άφιξη στην Πόλη. Προσκύνημα στην Παναγία των Βλαχερνών. Βολτα με ναυλωμένο πλοίο στον Βόσπορο.


1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης "Κωνσταντινούπολη -Θεσσαλονίκη, μια εκπαιδευτική συνύπαρξη -Πολιτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης"
2η ημέρα: Σήμερα η ημέρα περιλάμβανε επίσκεψη στο Ζωγράφειο λύκειο και υποδοχή από τον Διευθυντή του κ.Δερμιτζογλου.


Στη συνέχεια ξενάγηση στην Αγία Σοφία, στον Ιππόδρομο και την Κινστέρνα. Το απόγευμα μας υποδέχτηκε ο Πατριάρχης στον κατάμεστο Άγιο Γεώργιο. Με πολλή υπομονή χαιρέτισε όλους τους παρευρισκόμενους  έναν έναν.

1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης "Κωνσταντινούπολη -Θεσσαλονικη, μια εκπαιδευτική συνύπαρξη -Πολιτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης"
3η ημέρα: Σήμερα όλη η μέρα περιλάμβανε παρουσιάσεις προγραμμάτων στο Ζωγράφειο λύκειο.Τοσο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασαν εκπληκτικές δουλειές. Ήταν μια θαυμάσια ημέρα γεμάτη παιδαγωγικές προσεγγίσεις σε ένα μεγαλειώδες σχολείο. Το  banner  του σχολείου μας αποτέλεσε βασικό συστατικό της διοργάνωσης καθώς οι διοργανωτές το τοποθέτησαν πίσω από το αναλόγιο
.

Μερικές από τις έντυπες εργασίες σε αφίσα ή κατασκευή των μαθητών,/τριών στο Συνέδριο.


ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ:
Ένα σχολείο που στα 130 χρόνια λειτουργίας του ενσωματώνει ένα μέρος της ιστορίας της Πόλης . Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Δερμιτζογλου για την φιλοξενία του.




4η και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ,αυτή τής επιστροφής. Μια στάση στο Μπαλουκλί και σε 12 περιπου ώρες πίσω στην Θεσσαλονίκη και από εκεί Κατερίνη. Αύριο πρωί στο σχολείο να μεταλαμπαδευσουμε αυτά που ακούσαμε,είδαμε και ζήσαμε. Ήταν μια πολύ αποδοτική επίσκεψη στην Πόλη . 


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ευαγγελία Μπουτσκου και τη Βίκυ Ιππεκη που χάρη στη δική τους διοργάνωση και δουλειά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναδέλφισσες από όλη την Ελλάδα, να γνωρίσουμε την δουλειά τους, να ανταλλάξουμε απόψεις και να ζήσουμε ένα 4ημερο γεμάτο μοναδικές  εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.